May

23 NİSAN Ulusal EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZI 24 NİSAN SALI GÜNÜ gerçekleştirdik. Törenimize katılım gösteren tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Kitaplar hayal dünyamızın anahtarı, bilgi kaynağımız, en iyi arkadaşımızdır. Bizi tanımadığımız kahramanlarla, bilmediğimiz yerlere götürür.

Kütüphaneler Haftası kapsamında okuduğumuz bir kitabın resimini çizerek anlatma yarışması yaptık. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Birbirinden güzel resimler arasından dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir.  Bize bu eseri kazandıran Mehmet Akif Ersoy'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Nurlar içinda yatın..

CODE.ORG'da kodlama maceramız hızla devam ediyor. Öğrencilerimiz giriş kartlarına buradan ulaşabilirler.

5A için TIKLAYINIZ

6A için TIKLAYINIZ

CODE.ORG ÇALIŞMA YAPRAKLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALIŞMA YAPRAĞI -1

ÇALIŞMA YAPRAĞI -2

ÇALIŞMA YAPRAĞI -3

ÇALIŞMA YAPRAĞI -4

ÇALIŞMA YAPRAĞI -5

ÇALIŞMA YAPRAĞI -1-2-4-5 CEVAP ANAHTARI

5A için konu anlatımı çalışma yaprağına ulaşmak için TIKLAYINIZ

5 VE 6 LAR 2. DÖNEM TÜM KONU ANLATIMLARINA www.yaseminaydin.org ADRESİNDEN ULAŞABİLİRLER.

18 Mart Çanakkale zaferi yıldönümünü okulumuzda yaptığımız törenle kutladık. Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ortaokul kurum standartlarını indirmek için TIKLAYINIZ.

Okulumuzda Keçiören Evcil Hayvanlar Müzesi ve Akvaryum gezisi düzenlenmişir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz

Kodlama etkinliklerimize ulaşmak için bağlantılara tıklayınız.

CEV Şampiyonlar Erkekler Çeyrek Final ilk maçında 07 Mart 2023(salı) tarihinde saat 19:00 da oynananan Halkbank & Cucine Lube Civitanova voleybol maçına öğrenci, öğretmen ve velilerimizle katılım gerçekleştirdik.

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda da bu hafta deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri aktarmak, bu konuda bir farkındalık oluşturmak için bilgilendirmeler yaptık. Tüm vatandaşlarımıza afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu yıllar dileriz.

Şbt

Depremzedelere yapacağınız bağışlarınız için ilgili hesap numaralarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ekm

25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen parçalı güneş tutulmasına okulumuz bahçesinde büyük bir ilgi ile şahitlik ettik. Tutulmanın ne anlama geldiği, nasıl gerçekleştiği üzerine bilgi sahibi olduk. Öğrencilerimizin bu deneyimi yaşamasında yardımcı olan sayın Fen Öğretmenimiz Nazan YILDIZ'a teşekkür ederiz.

Ekm

Fen Bilgisi öğretmenimiz sayın Nazan YILDIZ hocamızın önderliğinde "Hücre Günü" düzenledik. Bitki ve hayvan hücrelerini tanıttık. Hazırladığımız modellerde mikroplara yakından baktık. Emeği geçen öğretmenimize, öğrencilerimize ve sergimizi gezen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Başket Kültür Yolu Festivali kapsamında okulumuz 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile birlikte Anadolu Medeniyetler Müzesine gezi düzenledik. Geziye katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz son sınıf 8A şubesi öğrencileri mezuniyet törenimizi gerçekleştirdik. Mezunlarımızı okulumuzdan uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarının hep onlardan yana olmasını diliyoruz.